LoveSurfing from GrazuteRoom

GrazuteRoom.lt

среда, 2 февраля 2011 г.

Sluoksniuota tesla

Pagrindines sudedamosios dalys yra sluoksniuotai teslai miltai, druska, vanduo ir sviestas arba margarinas. Tokia tesla, is kurios kepama traski, traskus stoviai, reikalauja demesio ir didelio tikslumo. Priklausomai nuo ingredientu atskirti klasikini sluoksniuota tesla ir paprasta. Parengti klasikini sluoksni pirma, isminkykite minksta tesla is miltu, vandens ir tada voliokite ja saltame svieste(sviestas ir miltai yra priimami santykiu 1:1). Pasirengimas klasikiniui sluoksniuotai teslai uzima daug laiko ir pastangu. Pagrindiniai komponentai - teslai, sviestas - iskociokite plonu sluoksniu. Geriausia sluoksniuota tesla turetu buti daugiau nei 140 sluoksniu, o kartais ir ju skaicius siekia 240. Zinoma, plona sluoksni neimanoma atskyrti plika akimi. Noredami pasiekti si rezultata, butina diegti teslos pagrinda is miltu ir vandens lygiai, ir idekite i centra plokscia gabala atsaldyto sviesto. Tada is visu pusiu tesla sutepkite aliejumi ir kocelu idiegite staciakampio krastus. Staciakampis sulankstomas tris kartus: pirma, vidutinis sluoksnis padengiamas su treciu kaireje, tada desineje, tada vel per puse. Kuri laika, padekite tesla ant stalo. Po to, savo ruoztu tesla taip, kad jo krastai butu atidaryti desineje ir kaireje. Iskociokite tesla, savo ruoztu 90 laipsniu ir siule i ilga staciakampi. Velgi, uzlenkkite tesla, kaip aprasyta pirmiau. Sis procesas yra vadinamas "tyurnirovaniem". Turi buti pakartota 4 ar 5 kartus. Taciau, tesla turi buti kiekviena karta atsaldyta, todel darant sluoksnius nesulimpa. Atsizvelgiant i reikiamus storio teslos sluoksnius iskociokite pries kepant. Pasiruosimo tyrimas uztrunka keleta valandu is viso, todel nenuostabu, kad namu seimininkes mieliau perka gatava saldyta sluoksniuota tesla. Bet kai norite padaryti pyragelius is paprastos sluoksniuotos teslos, nenaudokite gatavu saldytu maisto produktu. Si tesla taip pat reikalauja ilgalaikio gydymo, nors visos jos sudedamosios dalys sumaisomos tuo paciu metu (isskyrus mieles sluoksniuotos teslos).

Del sudedamuju daliu atskyrti siu rusiu momentinio bandymo sudetis:

a) Sluoksniuota tesla, greitam pasiruosimui
Miltus ir sviesta, imkites santykiu 1:1. 250 g miltu, issijokite per sieta, sumaisykite su 1 arbatiniu sauksteliu druska, supilkite ant stalo ir ideti i ja atsaldyto sviesto. Iskirpkite is miltu ir sviesto mazas plunksnas. Pamazu ant teslos supilkite 8 saukstus salto vandens, isminkykite, ir kai ja isminkysite, idekite i saldytuva, uzdengite folija arba plastikine plevele. Tada suvuliokite
tesla i staciakampi ir "tyurnirovat". Taigi jo vardas - tesla momentinio ruosti - neatitiko tikroves. Sis testas nature; gali buti naudojamas pyragu kepimui, sudyti lazdeles su suriu arba ciobreliais, taip pat pyragelius su mesa.

b) Mieliu sluoksniuota tesla, taip pat vadinama "nuskurusi tesla."
Miltus ir sviesta, imkites santykiu 2:1. Pirmiausia; 50 gramu miltu sumaisykite su mieline tesla ir palikite vesioje vietoje, fermentacijai. Gatava tesla yra suvyniojama i apie 7,5 mm storio staciakampi. Is vienos puses staciakampio, pridedamas saltas sviestas, supjaustomas plonomis riekelemis. Ir sandariai suspaudziami vienas pries kita krastus, atidarykite. Sis tyrimas ypac tinka kepti sluoksniuotai teslai "Twist" arba "riesutu vainikais." Mieliu sluoksniuota tesla, virkite be pridejimo cukraus, idealiai tinka kepimui "Kisa" ir surus lazdeles su suriu arba ciobreliu.

c) varskes sluoksniuota tesla.
Del jos paruosimo reikia miltu, sviesto ir surio, porcijomis 01:01:01. Kepimo milteliu kartais pridekite 1 - 2 sauksteliu, norma. 250 gramu miltu. Sumaisykite miltus, kepimo miltelius ir druska ant virtuves stalo, ant virsaus uzdekite atsaldyto sviesto gabaliukus. Varske sutrinkite su aliejumi per sieta. Tada, viska sumaisykite i vieninga mase. Suvuliokite tesla i kamuoli, uzdenkite folija ir idekite i saldytuva. Tada suvuliokite ant pjaustymo lentos, pabarstykite tesla miltais, ir "tyurniruyut", kaip iprasta, sluoksniuota tesla. Varske naudokite sluoksniuotai teslai, jeigu kepsite pyragelius su saldziais arba pikantiskais idarais, slapuko krepselius "Kiss", desra ar obuolius.

d) sviesto, sluoksniuota tesla.
Noredami atlikti si bandyma, atsizvelgite miltus, sviesta ir grietineles(krema) yra porcijomis 2:1:0,8. Taigi, 250 gramu miltu, butina atsizvelgti 125 gramu sviesto ir 100 ml gerai atsaldytos grietines, be to, 1 - 2 saukstelio kepimo milteliu ispurenimui. (Ispurenimui - kepimo miltelius - irankiais ismaisykite, misinys turi buti pukuotas, kepimo ir konditerijos. Pagrindines sudedamosios dalys, kurios sudaro kepimo milteliai - tai soda ir amonio karbonatas. Ivairus gamintojai naudoja savo sudeti siekiant gauti geriausius misinio rezultatus). Miltelius naudokite kepimui, padedami gauti aukstos kokybes konditerijos gaminius be sodos skonio. Miltus ir kepimo miltelius sumaisykite su 1 - 4 sauksteliu druskos, palaipsniui pridekite gabaliukais
atsaldyta sviesta, grietine ir minkykite tesla. Suvuliokite tesla i kamuoli ir uzdenkite su folija ar plastikine plevele, padekite i saldytuva. Tada tesla "tyurniruyut" viena arba du kartus. Nuo sio bandymo, kepkite pyragus, sudytas lazdas, ir sausainius pusryciams. Gamybai tokiam bandymui reikia maziausiai laiko ir pastangu.

Nepriklausomai nuo sluoksniuotos teslos, kepimui galima pazymeti, bendrosios nuostatos: sluoksnius teslos kilimai su oru tarp, sviestas istirps, isgaruos skystis, sukeliantis tesla iki sluoksniu ir nusilupa nuo kito. Taigi, pyragai pasirodo, traskus ir sluoksniuoti. Ypac svelnaus skonio produktu sluoksniuotos teslos daro sviestas. Todel, kai pirkant alieju, atkreipkite demesi i
jo pagaminimo data. Galite naudoti saldu arba rugstu alieju - tai priklauso nuo jusu skonio. Kepdami elementus is sluoksniuotos teslos labai svarbu uztikrinti, kad orkaite buvo uzdaryta. Krasta tesla yra geriau netepti kiausiniu tryniu, nes tesla susitraukia, ir jos pluostai siurksciavilniu. Jei tesla krastas turetu buti glaudziai susije, jie turetu buti sudrekinti saltu
vandeniu ir islyginkite su sakute. Kadangi didelis bandymas turi buti gerai iskepta apacia, jie yra kepami ne zemesnio lygio orkaiteje. Slapukai yra kepama ant vidutinio lygio. Optimali temperatura kepimo produktai, sluoksniuotos teslos - 190-200 laipsniu. Reikia atidziai stebeti kepimo laika. Grieztai kepama tesla yra kartaus skonio. Jei naudojate gatava saldyta
sluoksniuota tesla, bendra taisykle. Pirma, tesla turi buti atsildyta. Jei tai yra susaldyta sluoksniai, jie turi buti atskirti vieni nuo kitu. Sluoksniuota tesla galima atitirpinti atskirai per 20 minuciu. Tada kiekvienas teslos sluoksnis turi buti dregnas saltu vandeniu, idekite juos kruva ir supjaustykite ant pjaustymo lentos vienu sluoksniu i norimo dydzio ir storio. Suvuliokite tesla
su kocelu, pirmiausia turi buti is desines i kaire, tada i kita puse, tada is virsaus i apacia ir is apacios i virsu. Sluoksniuotos teslos visada yra sumazinamos dydziu kepimo metu, todel sluoksniai turetu isriedeti didesni nei gatavos formos. Tesla nebus gaminama virimui, kepimui, jums reikia ideti i saldytuva 15-30 minuciu. Sluoksniuota tesla visada kepama ant kepimo skardos, bet istepta ne su aliejumi, o sudrekinta su saltu vandeniu. Vanduo isgaruoja kepant ir suteikia papildomo kiekio tyrimams. Siuo tikslu galite purksti vandeniu apacioje krosneleje. Per kepima margarina arba sviesta, pridekite i tesla. Ji virsta garais, sluoksniu, atskiria juos viena nuo kito ir todel tesla stratifikuoja. Jei sie sluoksniai buvo neteisingai tvarkomi, per saltai, glytimo miltu skystis isgaruoja ir tesla ne sluoksniuota. Todel, formuojant konditerija naudokite astrius peilius, arestas arba testorezki kad nereiketu suspausti i sluoksnius. Lieka, tesla po formavimo geriausia tiesiog iskociokite ir kepkite pyragus. Jei lieka suvyniokite i folija ir padekite i saldytuva.

Patarimai sluoksniuotai teslai:
1. Tiksliai pasverkite maista. Miltai turi buti susmulkinti, sumalti.
2. Prideti miltu, sviesto, kambario temperaturos, ir druska. Jie turi buti minksti, tada aliejus gerai sulips su miltais.
3. Palaipsniui prideti acto ir vandens. Skysti, jums reikia sumaisyti su mase.
4. Sumaisykite visus ingredientus dubenelyje ir minkykite tol, kol trapi mase negali virsti vienoda tesla.
5. Vieta ant darbinio pavirsiaus ir minkykite tesla, kol ji tamps elastinga. Suvyniokite i folija ir padekite i saldytuva 30 minuciu.
6. Iskociokite atsaldyta tesla su kocelu, i staciakampi. Idekite puse gabalo sviesto.
7. Sulenkite per sviesta galiukus ir paspauskite krastus i tesla. Tesla suvuliokite i maza staciakampi.
8. Kuo tiksliau nustatykite staciakampi tris kartus, pateikite trecdaliu daugiau nei kita. Darykite 15 minuciu.
9. Velgi, iskociokite plonai i staciakampi. Po to, sulenkite tris kartus ir po to idekite i saldytuva.
10. Iskociokite tesla, uzlenkti tris kartus ir saldykite. Pakartokite si procesa 4 kartus, kol misinys nera visiskai prijungtas prie bandymu.
11. Del pyrago plonai iskociokite 300 g teslos. Idekite i ji krasta forma ir sumazinkite rata. Kepkite karstoje orkaiteje. Mieline sluoksniuota tesla yra pasirengusi, kiek nors keistoka. Bandykite 3 - 4 kartus pridekite ir riedejima, ir po kiekvienos operacijos, padekite i saldytuva 15 minuciu. Jei pakankamai santykiu mazas rysulys, jus galite padaryti ji 2 - 3 kartus. Sluoksniuotai teslai turit laikytis ir reikalavimu, rengiant mieliniai sluoksniuotai teslai. Taciau, priesingai nei keistoka baze cia tarnauja kaip minkstas mieline tesla.


Ivairus variantai sluoksniuotai teslai:

Комментариев нет:

Отправить комментарий